Ik ontdekte deze paprika walnoten spread met kerst via een familielid en sindsdien ben ik enigszins verslaafd. Het is lekker op brood of op een toastje en super makkelijk en snel te maken.
De spread bestaat uit drie simpele ingrediënten (+ wat peper en zout). Hoewel het volgen van dit recept een goddelijk dipsausje als resultaat heeft, weet ik niet of ik het ‘officieel’ muhammara mag noemen.
Muhammara telt namelijk veel meer ingrediënten dan de hieronder beschreven walnoten paprika spread en veronderstelt dat je zelf paprika’s grilt en ontvelt. (Kijk hier voor de tijdrovende versie van het recept, is ook leuk en lekker, maar kost meer tijd en levert meer afwas op.)
Muhammara… dat woord doet mij trouwens altijd denken aan de lach van de slechterik in een film.
RECEPT PAPRIKA WALNOTEN SPREAD (snelle muhammara)
Bereidingstijd: 10 minuten | hapje | voorgerecht | vegetarisch | veganistisch | lekker: ★★★★★
Ingrediënten
220 gram walnoten
1 pot gegrilde paprika (uitleggewicht: 350 gram)
1 teentje knoflook
peper
zout
- Giet de pot gegrilde paprika af en spoel ze af met kraanwater.
- Doe de walnoten, knoflook en de paprika in een blender of keukenmachine en laat deze 3 tot 5 minuten draaien tot het een mooie, bijna egale spread is. Proef en voeg naar smaak zout en peper toe.
- Smeer op een toastje of brood en eten maar!
Tips:
- Bovenstaand recept bevat 1 teentje knoflook. Dit maakt de spread toegankelijk en zorgt ervoor dat je na het eten ervan niet al je sociale activiteiten hoeft af te zeggen wegens knoflookadem. Smeer ‘m dus gerust op je boterham om mee te nemen voor de lunchpauze op je werk.
- Een extra teentje knoflook is daarentegen wel heel lekker!
Jaaaa! De lekkerste spread ooit! I’m OBSESSED! Thanks babe <3
Klinkt goed! En dank voor de duidelijke uitleg!
Gr.
Lisette