Recept voor Courgettesoep met kokosmelk, munt en citroen

Courgettesoep met kokosmelk, munt en citroen

Ik ben op vakantie in Noorwegen als ik het appje ontvang: ‘Yoga on Kos zoekt voor een paar weken een chef. Zou jou het leuk lijken om een aantal weken tijdens yogavakanties te kokkerellen?’. Ik heb totaal geen ambitie meer op het gebied van professioneel koken, maar het antwoord op deze vraag is meteen duidelijk: ‘Ja!’. Koken op een Grieks eiland, wat een avontuur.

 

Anderhalve week, een boottocht en heel veel kilometers met de Volkswagencamper later ben ik thuis. Ik heb een dag de tijd om uit te pakken van Noorwegen en in te pakken voor Griekenland. Met een koffer vol  zomerjurkjes en vijf kookboeken stap ik het vliegtuig in. Tijd voor proefkoken is er niet. Ik kom aan op zaterdagavond en nog geen vierentwintig uur later staat de eerste maaltijd (met o.a. linzensoep) voor een groep van twintig personen klaar.  Gekookt op twee pitjes, zonder oven. (Een beter kookstel is besteld, maar zal (geheel volgens Griekse stijl) nog 1,5 week op zich laten wachten).

Wat een weken. Improviseren, lachen, lekker eten, lieve mensen, afscheid nemen, zwemmen in de zee en heel veel vragen om recepten. Dus daarom toch weer een nieuw recept op deze blog. En het voornemen om er meer recepten op te gaan plaatsen.

 

Deze courgettesoep was een groot succes. De soep zit bomvol courgette, is  vegan én heerlijk romig. Eenvoudig te maken en vol van smaak.

 

recept voor Courgettesoep met kokosmelk, munt en citroen

RECEPT Courgettesoep met kokosmelk, munt en citroen

Bereidingstijd: 40 minuten | soep | voorgerecht | vegetarisch |6 personen | veganistisch | lekker: ★★★★★

Ingrediënten

2 uien
5 teentjes knoflook, gehakt of geperst
4 courgettes, in grote stukken
2 el olijfolie
1 liter groentebouillon
1 eetlepel kerriepoeder
1/4 theelepel chillipoeder
1/2 cup munt blaadjes + paar blaadjes ter decoratie.
200 ml kokosmelk
1 citroen

 

Bereiding
  1. Snijd de uien in partjes
  2. Verwarm 2 el olijfolie in een soeppan en voeg de uien toe. Bak gedurende tien minuten op middenhoog vuur
  3. Terwijl de ui rustig aan het bakken is, snijd of pers je de knoflook. Ook snijd je de courgette in grove stukken.
  4. Voeg de knoflook toe en bak 2 minuten mee.
  5. Voeg de courgette toe. Roer alles goed door en bak 3 minuten.
  6. Voeg bouillon, kerriepoeder, chilli toe en breng aan de kook. Laat alles 15 minuten koken.
  7. Voeg nu de munt, kokosmelk en citroensap toe.
  8. Gebruik een staafmixer om alle ingrediënten te mixen tot een gladde soep
  9. Eventueel decoreren met muntblaadjes. Eet smakelijk!

Ik ben benieuwd wat jij van de soep vindt, laat het weten in een reactie.

2 gedachten over “Recept voor Courgettesoep met kokosmelk, munt en citroen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.