Opening Locafora Afhaalpunt voor ‘eten van boer en buur’ bij KOST

Op vrijdag 6 november a.s. opent Lisa Koster van restaurant KOST het kersverse ‘Locafora Afhaalpunt Zwolle ’ in Zwolle Centrum. Het internetplatform ‘Locafora’ biedt Zwollenaren de mogelijkheid om lokaal geproduceerd voedsel “rechtstreeks bij de boer” te bestellen maar ook om eigen bereid voedsel aan te bieden. Onder het motto ‘lokaal eten voor elkaar’ , geeft initiatiefneemster van Locafora, Iris van de Graaf , een presentatie voor geïnteresseerden. De feestelijke opening met presentatie vindt op vrijdag 6 november om 20 uur plaats bij KOST in Blauwdruck, Sassenstraat 26, Zwolle. Een smakelijke proeverij en kennismaking met de producten zijn onderdeel van de feestelijke avond.

Afhaalpunt bij restaurant. Inwoners van Zwolle kunnen hun lokale boerenproducten en gezonde maaltijden ophalen in het historische hart van Zwolle bij restaurant ‘KOST’. Lisa Koster is de trotse jonge eigenaresse en chef-kok van ‘KOST’, een gezonde ‘fastfood formule’. Het restaurant wordt een Locafora Afhaalpunt. Lisa: “Ik geloof heel erg in het idee van Afhaalpunten. Je brengt verse groente, fruit, kaas, zuivel en streekproducten bij mensen in de buurt en ze hoeven er weinig voor te doen. Ik vind het verder mooi dat Locafora een platform is dat de producent, de maker van het eten, en de consument, degene die het eten gaan nuttigen, dicht bij elkaar brengt. Mensen hebben heel weinig besef waar hun eten vandaan komt en wie het bereid of geproduceerd heeft. Als het een lokale boer is van wie je weet dat die man hard heeft gewerkt om dit eten op tafel te zetten, denk ik dat mensen eten meer gaan waarderen. Met Locafora heb ik bovendien een marketingplatform waarmee ik weer met een andere doelgroep in aanraking kom.”

Lisa startte met KOST vanuit de gedachte “waarom zou je in Nederland niet ergens iets gezonds kunnen eten voor de prijs van pizza of de chinees?” Ze maakt goedkope, snelle en gezonde warme maaltijden, soep en salades. Klanten eten in het restaurant, midden tussen de kunstwerken die lokale Zwolse kunstenaars te koop aanbieden, of laten de maaltijd lekker makkelijk per fiets bezorgen. Lisa gebruikt naar schatting 80% biologische ingrediënten. “Heel veel gerechten zijn vegetarisch, maar als we toch dierlijke producten gebruiken vind ik het belangrijk dat deze biologisch zijn zodat de dieren een goed leven hebben gehad en dat de producten zo puur mogelijk zijn.”

Locafora
Locafora is een initiatief van Stichting Van Eigen Erf en Afdeling Buitengewone Zaken zodat boeren en tuinders snel en makkelijk hun producten via internet aan kunnen bieden. Via Locafora Afhaalpunten kopen mensen ook zelfgeproduceerde en eigen bereide producten – van elkaar. Zoals ‘de eieren van opa’ en brood van ‘Marc bakt ze bruin’. Hun wekelijkse groente, fruit zuivel en kaas kopen ze bij biologische boeren. Deze manier van kopen past in de maatschappelijke trend van ‘de burger aan zet’. De nieuwe marktplaats Locafora ondersteunt deze initiatieven. Locafora rolt behalve Zwolle verder uit in de regio Overijssel, zoals Raalte en andere plaatsen. Ook in andere regio’s is Locafora actief.

Plaats, informatie en tijden
Feestelijke opening met presentatie en proeverij bij KOST in Zwolle Centrum op vrijdag 6 november om 20 uur aan de Sassenstraat 26, gebouw “Blauwdruck” Zwolle.
Voorproefje op www.locafora.nl/afhaalpuntzwolle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.