Broccolipesto recept

Deze broccolipesto geeft een leuke twist aan de traditionele pesto. Lekker op een toastje of door de pasta. De gezonde eigenschappen van broccoli komen in dit recept extra tot hun recht doordat de broccoli ongekookt in de pesto gaat: Alle voedingstoffen worden dus behouden!

Ingrediënten

  • Halve stronk broccoli
  • 30 gram pijnboompitten
  • 2 teentjes knoflook
  • 15 gram verse basilicum
  • 25 gram pecorinokaas
  • 6 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 2 theelepels citroensap
  • Zout en peper naar smaak

Benodigdheden: Keukenmachine

Bereiding:
1. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie en laat ze vervolgens afkoelen.
2. Was de broccoli en snij de roosjes van de stam van de broccoli. Voor dit recept gebruiken we alleen de roosjes.
3. Maal de rauwe broccoliroosjes, pijnboompitten, knoflook, pecorino en basilicum fijn in de keukenmachine.
4. Voeg vervolgens ook de olijfolie toe en maal de pesto.
5. Proef of de pesto en voeg naar smaak peper en zout toe. Natuurlijk kan je naar smaak ook extra citroensap en pecorino toevoegen.:

Tip 1: Wil je een plantaardige variant van dit recept? Vervang de pecorino dan door edelgistvlokken. Zo behoud je de hartige smaak én wordt de pesto nog gezonder!
Tip 2: De stam van de broccoli gebruiken we niet voor dit recept, maar deze kan je eventueel voor broccolisoep gebruiken. Een broccolisoepje van de stammen is heel snel te maken: Fruit een uitje, voeg vervolgens de klein gesneden broccolistam en een aardappel toe en giet er bouillon bij totdat alles onderstaat. Voeg aan het einde wat kerriepoeder toe en maak het tot soep met een staafmixer.

broccolipesto

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.